fredag 31 augusti 2012

San Francisco

Sitter i kalla SF och letar hyrbil pa internet. Imorgon startar vi resan pa Highway 1 ner till LA. Efter fantastiska dagar i Las Vegas och en roadtrip runt hela Grand Canyon, och Alcatraz igar sa hoppas vi fortsatta resan imorgon bara vi hittar en bil. Hade en otrolig Mustang forra veckan, men denna blir nog inte lika fancy :)

onsdag 22 augusti 2012

Glädje och saknad!

Nu är det snart snart snart avresa till LA. En semester jag glädjer mig till, och har väntat väldigt länge på! Det ska bli helt underbart att få njuta 16 dagar i USA! Lovely! Men samtidigt har jag en saknad i hjärtat. Min underbara Amanda, sötaste pia kommer att saknas extremt mycket. Men hon är i goda händer. Snälla Lena flyttar in och lever snygg, sexig och singelliv i mitt och Runes hem under vår semester. Och hemmet lånar vi mer än gärna ut så att Amanda får sig en kompis och nån som tar hand om henne när vi är ute och reser. Så detta blir bra <3

tisdag 21 augusti 2012

Snart USA

Längtar till semstern men min lilla älskling
kommer att vara otroligt saknad! <3
En tuff dag på jobbet med massa arbete som ska ordnas innan man är klar att lämna över apoteket till stedsfortreder, men apoteket är i goda händer. Hanna är ju min lilla stjärna. Men med nästan allt klart så har jag idag efter jobbet fått packa ordentligt! Så skönt att vara gott igång ;) Längtar så vansinigt efter semester. Och nu är det äntligen min tur ;)

måndag 20 augusti 2012

Rio de Janeiro

Magiskt!

Sallad med alla möjliga goda tillbehör; lax, avocado,
feta och vitlöksmarinerade scampi <3
Mums!
Dramatisk utsikt utanför fönstret ikväll!
Jag har äntligen fått igenom bokning och betalning av resa till Rio de Janeiro! Lycklig! För jag har alltid haft en dröm om att få se karnevalen där, och jag ska dit i februari <3 Och inte nog med det, om 3 dagar reser jag till LA. Kan livet bli bättre! Detta är min hobby, för dem som inte har förstått det än, så är det att RESA! ;) Men ska bli lite sorgligt att lämna Amanda hemma, min lilla älskade kisse. En underbar familjemedlem som bringar mycket lycka i detta hem. Efter en lång dag på jobbet och god sallad de lux till middag har jag packat lite till vår roadtrip till USA... och vi har hyrt bil första sträckan (1 vecka). Nu återstår helikopterbokningen! :)

Mysig och nyttig söndag!

Amanda vilar på Noahs bamses fot ;)
Efter frukost blev det gjort en massa nyttigt, med bokning av hotell i San Fransisco, och så kollade vi upp helikopter resor över Grand Canyon och biluthyring. Tänker att det blir en Camaro, men Rune kan tänka sig en Mustang om vi inte får tag på det. Så vi får se. Desssutom bokade vi idag en resa till Rio de Janeiro, men typiskt nog var det nåt problem med betalningen. Så jag får ringa och höra om bokningen ligger kvar till imorgon! HOPPAS! Efter lunch blev det en liten tur till Benedicte, Nils och Gabriel och sen mysig grillad middag med vin med söta pia och Rune! Men med lite drama då Amanda gick ut på fönsterkarmen och trillade ner på asfalten. Kändes som att jag fick en halv hjärtattack när jag barfota sprang ner trappan och skulle se om hon överlevt fallet vilket hon mirkaulöst gjorde. Lilla lilla sötnosen som bara är någon decimeter ramlade säkert 4-5 meter. Oj så rädd hon blev stackare. Så från nu av kontrolleras dörrar och fönster nogrannt. Älskar min pia, och saknar henne redan fast att jag inte ens har rest till USA än <3

lördag 18 augusti 2012

SHOPPING day!


Massa fint, och inte minst Zuzanna G örhängen
med Svarovski stenar <3
Idag har jag SHOPPAT! And that I love! <3 Blev massa fina kläder... Gick tillbaka till samma affär 3 gånger. Tillslut tyckte nästan tjejen i kassan att jag borde tänka på de sista paret byxor jag inte fick med mig ;) Tänk att det alltid blir storshopping innan jag ska ut och resa. USA nästa vecka, och där finns det ju så massa fint att handla, och ändå har jag shoppat galning i Norge ;) Och som att inte det var nog så hittade jag billiga biljetter till Rio de Janeiro, så de hade jag tänkt köpa nu. Men eftersom vi fortfarande jobbar med hotell-, bil- och helikopterbokningarna till USA så vill Rune gärna vänta. Så jag hoppas att jag inte gör fel när jag ger honom till imorgon att tänka på detta, så att inte biljetterna glider genom fingrarna på mig.... VILL VILL VILL!

Och en fin födelsedags present från Rune,
spinningskor och flaska, ROSA såklart!
Så måndag måste jag väl komma igång
med spinningen igen... TACK kära! <3

fredag 17 augusti 2012

Fint väder = mycket "kos"


Efter en lång dag på jobbet, kommer man hem till kära Rune i fint väder, myser lite med Amanda och är strax på tur till stan för att äta middag med ett vännepar. Cathrine och Ole, som mysigt nog hade bokat bord till oss på brygga i Fredrikstad. Så äntligen blev det dubbeldejt efter att ha planerat detta siden första gång Ole och Rune möttes och bytte nummer ;) Blev massa god mat, endel av oss mer nöjda med sin beställning än andra... Så det kan gå! Min mage var i alla fall nöjd! :) Väl hemma var det första gången Amanda fick gå ute i gräset utanför oss, så mysigt när hon lika fin i kanten som mig tog upp och viftade lite på tassen som hon hade i gräset. Var inte helt behagligt till en början ;) Försiktigt försiktigt yog hon sig fram, helst utan att röra vid så mycket ;) Men efter en liten stund blev hon trygg och tuff... Kanske lite för tuff för sitt eget bästa när hon väl uppe på balkongen höll på att mista balansen på räcket och falla. Samt klättra utanför fönstret på en hal karm. Hjärtat nästan stoppade när jag fångade henne i svansen och drog tillbaka in på solid grund. Min ramp pus! Och inte ens där var kvällen slut, fick njuta ett drop in sällskap av pia några timmar innan sängen väntade uppvärmd på mig! :) 

onsdag 15 augusti 2012

Kos kväll...


Min kära Amanda! <3
En underbar kväll med pia... Massa god mat och så trevligt sällskap! Kan inte ha det bättre, underbar känsla när allt bara blir bättre och bättre än man vågar hoppas och överträffar alla förväntningar!
Så gott med sjösallad med alla mumsigheter man kan tänka sig:
avokado, scampi, lax, feta, mozarella... 

Krakow


Min vackra mormor! <3



Inga bilder från Krakow är visst kommit upp än på bloggen, och det var ju helgen den 4 augusti. Så det är dags att visa lite smått från Krakow och min kusin Gosias bröllop i Nowy Targ! Och såklart KÄRA mormor som är 95år. En helt fantastisk stark person som jag älskar! Och inte minst hela min underbara släkt på mammas sida.
Världens bästa mamma och pappa
på dansgolvet <3
Sötaste Patrik poserar med Rune <3
Favorit kusinerna :)

tisdag 14 augusti 2012

Kontor och kos!

En lång dag med turnus arbete blir man helt snurrig av, men när dagen avslutas med mysigt möte med Anne Cecilie på brygga i Fredrikstad är dagen räddad! Supermys! ...och så länge sen ju! Och innan jag mötte henne kl 20 scannade jag alla affärer på Torvsentret i Fredrikstad efter lite olika födelsedagspresenter till diverse söta tjejer som snart fyller år. Nöjd med dagens inköp ;)

måndag 13 augusti 2012

Voxer

Underbar fin blomma från Rune stog på bordet
när jag kom hem <3
Jag har en ny app som jag älskar, hehe! Lite små korta snuttar på Voxer till alla nära och kära gör mig lite lycklig i kanten ;) Är ett lätt sätt att få höra från vänner fast att man inte har så massa tid... And now even Bella loves it! <3


Grillat är gott :)













Sommaren har kommit till stan! ...och istället för tränad slimfit form så lägger jag bara på kilo för kilo. Jag bara koser mig hela tiden. Med vin och massa god mat, inte minst idag med gillat och goda pommes med peppar. Men nu så ska det ut och trimmas. En liten promenad, och efter USA är det hård träning!

söndag 12 augusti 2012

Oslo och Bella








Har haft en helt underbar helg i Oslo med suveränt väder! Sov på Grand Hotel på Ladies floor, Åsne Seierstads rum ;) Och så har vi ätit massa god mat och druckit vin på Aker Brygge och Karl Johan. Och på lördagen blev det en tur i Frognerparken. Det är såååå fint där. Första gången jag är där sommartid! Och med Bella! <3 Helgen gick fort... Bara myspys hela dagarna. Nu hemma i Fredrikstad och dags för myskväll med Rune. Men har även idag "kosa" oss med lunch ute på brygga i Fredrikstad, på 13 med Runes mamma och Kaj. Det blev musslor och räkor på oss tjejer medan killarna gick för and. Och såklart vin/öl till maten :)) Och mjukglass som efterrätt... En härlig SOMMAR helg! <3 Njuter!

fredag 10 augusti 2012

Min pia!

Ett sött kort med Bartek (kusins unge)
efter bröllop i Nowy Targ,
And he loves me, and I him,
such a sweet kid!
Favorit i repris på födelsedagen, med pia på besök, idag med ost och vin (skumpa) efter gårdagens middagsrester <3 Njöt allt lika mycket idag! Och sen kväll även nu... Så säkert minst lika trött imorgon! Men då redo för en helg med Bella i Oslo <3 I am tired but happy <3

torsdag 9 augusti 2012

Min dag!

Rosor från Rune <3
Har firat min dag med pia! Middagskalas här hemma! Tack för en strålande dag alla nära och kära som har förgyllt min dag! <3


Kos!



En fin present från mamma <3 

tisdag 7 augusti 2012

Hotels.com


Efter jobbet följde jag med Hanna till Strömstad. Alltid lika trevligt sällskap i henne. Där hämtade jag bilen som varit på service för 4800 kr. För vadå frågar jag, jag märker ju ingen skillnad. Har ju bara fått en stämpel i boken. Det måste vara guldfärg som kostar så mycket. Och inte nog med det fick jag veta att jag borde byta bromsskiver för över 8000kr. Hallå! Hur mycket ska man egentligen betala för sin egen bil som fungerar. Skit! Men men.... När jag äntligen var tillbaka hemma gick halva kvällen till att se på hotell på hotels.com och boka inför resan till USA. Så nu är 4 nätter bokade i Las Vegas, på Caesars Palace och Flamingo! OMG det finns mycket fina påkostade hotell där och man vill ju helst bo på alla samtidigt ;) Charmigt charmigt, sällan jag har sådan besluts ångest vid hotell bokningar. Haha! Kommer att bli helt perfekt det här! <3



Även om Krakow var underbart så tar det alltid på krafterna att vara ute och flänga! Och polskt bröllop är ett helt eget kapitel. 36 grader var helt underbart, bara att njuta! Kommer lite bilder senare. Idag njuter jag inte regnet som faller från himlen, men myser med sötaste Amanda som har kommit hem från sin mamma och två bröder där hon bodde när vi var på resa. Hon är en riktig "kosepia" :)

En söt liten tass ;)


torsdag 2 augusti 2012

Hanna

Snygga Hanna!
Efter jobbet bar det av direkt till Strömstad, hem till Hanna till Strömstad på middag, mys! Detta i samband med att min bil ska på kontroll på Toyota där. Så efter några glas vin och diverse gott så hämtade Rune mig. Och Hanna fick nycklarna och är så snäll så att hon ordnar det åt mig. Hade en supermysig kväll och av hennes vackert inredda hus fick jag nu lite inspiration till vår lägenhet och lite idéer till kommande större hus/lägenhet. Imorgon bär det av till Krakow efter jobbet, bröllop på lördag. Och snart USA, allt närmar sig med storm steg. Men vi ordnar lite titt som tätt. ESTA ansöknaden är ordnad och utskriven. Första hotellnatten i box och flyg bokat från Las Vegas till San Fransisco. Fick chansa på ett datum som vi hoppas passar. Nu återstår  det att leta efter en bil, Rune har lust på Camaro, så vi får se om det går att ordna ;)

onsdag 1 augusti 2012

Rumsren ;)

Sitta i fönstret var intressant!
Hon visste var hon skulle kissa när tiden var inne, men jag såg det först idag... För hon var ju så duktig på att skrapa sanden efter sig! Och ingen lukt av denna lilla sköna skatt :) Men hon höll mi uppe nästan hela natten, när jag skulle sova började hon pipa, och det blev ingen ro innan hon fick sova med mig! Var rädd för att jag skulle lägga mig på henne när jag sov, och mosa den lilla fina sköra kroppen på henne, så jag sov försiktigt på sidan, hahaha! Låter helt hopplöst :) Är helt utmattad idag, stupade i säng för en middagslur efter jobbet, men det gör inget, hon gör mig lycklig! <3

Min sötnos <3