fredag 31 maj 2013

Strömstad igår, mankyr idag

Trots 2-3 semestrar under dessa 3 månaderna
så har har jag fått ihop ett helt ok snitt på
ca 3,5 träningar per vecka :)
Återigen en full dag med möten i går, inte minst farmaseutmöte hos Hanna i Strömstad på kvällen! Det var både mysigt och lärorikt. Nattade hos Hanna och precis som vi skulle sätta oss ner med ett glas vin så ringer Marit med punktering, så jag och Micke beger oss ut för att byta däck sent på kvällen, och vinet får vänta. Väl tillbaka blev det ett glas "gosa", supergott! Sen kväll, trött morgon. Men solen sken, cabbade ner och körde Cornelia till skolan, och vidare till jobbet! En härlig körtur! Möten på jobbet även i dag, sen spinning och tilll sist unnade jag mig hybrid manikyr. Det blev fransk manikyr! Superfint, och gjort av trevliga Emilia. Väl hemma hade jag lust att njuta kvällen och god vädret, men fick ont i magen, så därmed tog kvällen brått slut...

onsdag 29 maj 2013

Fredrikstad brygga

 Helt klart mindre nyttig, men fantastiskt god! ;)
I går fyllde Amanda 1 år, imorse ramlade hon ner från andra våningen, ut genom sovrums fönstret. Min stackars lilla pia haltade upp för trappan när jag öppnade dörren och såg väldigt generad och ledsen ut, klantigt! Haltade in och la sig ned... Men det blev bättre till eftermiddagen som tur är. Själv var jag tvungen att rusa iväg till jobbet. Massa möten i dag, knappt tid för lunch men vi fick i hop det också, jag och Arnhild. Blev thai idag :) Och så hann jag med träning innan det var dags för middag på Brygga i dag igen. Jag och Marit hade ett kvällsmöte, så det blev både kos och jobb, satt ju nästan till kl. 23, så fick massa uträttat, och imorgon är det farmaeut möte i Strömstad :)

tisdag 28 maj 2013

Brygga och Gatsby

Har i dag hunnit med det mesta ;) Naprapat tid hos snälla Peter som verkligen behandlade mig grundligt. Men känner mig nu ännu trasigare än innan, men det måste väl till för att bli bättre på sikt. Förutom det har jag också klippt och färgat håret hos Cathrine. Vidare så blev det middag; moules frites, med ett glas vin på Fredrikstad Brygga, det smakade bra :) Satt och njöt både värme och sol, 29 grader efter att jag stängt apoteket kl 17. Åt en mjukglas innan det ver dags för bion, The great Gatsby! Då blev det popcorn dessutom, och jag som droppade spinningen i dag. En härligt onyttig dag! :)

måndag 27 maj 2013

London vs. Milano vs. Berlin

London
Efter en hel dag med möten och trevligt samarbete med Arnhild så började solen skina, och efter att ha tagit på mig lite övertid på jobbet för att hjälpa till lite på eftermiddagen så for jag hem och la mig i solen nån timme. Ont i magen, Rune också. Vet inte helt vad vi kan ha fått i oss. Men det går väl över, hoppar nog över middagen i dag. Rune var uttråkad och undrade om vi kunde resa bort i helgen. Nja, jag är inte svårövertalad. Resa är ju min passion! Så nu har jag suttit och letat lite resor. Har ju bara ledigt lördag och söndag. Fredag har jag eftermiddagsmöte och på måndag morgon så är det ledarsamling. Så nu har jag hittat 3 alternativ som kan funka, men avvaktar till imorgon för att dubbelkolla om väderleken är stabil. När man ska vara bort ett dygn är det lixom inte ok att det regnar det dygnet ;) Mest lust på London, men vädret ser bäst ut i Milano. Tredje alternativet är till Berlin, avgångarna måste ju stämma! Man kan nog kalla detta galenskap, men jag kallar det impuls, och det blir oftast bra! So we will see... Fortsättning följer!


Milano
 
Berlin

söndag 26 maj 2013

Sommar och SOL

Myspys med vin ute på terassen
under gårdagens kväll!
Stod upp redan kl. 10 idag fast att jag sprang runt ute på gården i trolättklädd med en filt runt mig och jagade Amanda så sent som kl. 02 i natt. Katt skrälle!!! Men när solen sken så vill jag inte missa en enda solståle! Jag älskar solen! I dag har solen skinit hela dagen, det har varit ca 25 grader i skuggan, helt fantastiskt! I love it! Låg ute i bikini nästan hela dagen. Skulle på träning, men måste erkänna att jag nästan blev glad när jag hörde att den blev avlyst! Få dagar i Norden som är så fina som denna. Skulle ut på Brygga i Fredrikstad och äta men Rune fick ont i magen, så det blev inget. Men vi cabbade ner på bilen , första gången för i år, och körde och köpte mjukglass. NAM! Jag är nöjd! Blir bygga nästa gång! ;)

Fast and the furious 6

Night out...
Efter en dag på jobbet när vädret var som bäst så försökte jag att dyrka solen lite själv, men då kom det några regndroppar. Men de var snabbt borta igen, så jag kunde sitta ute på terassen och njuta värmen och några solstrålar med ost och kex. Sen grillades det korv, enkelt och gott. Och efter det drog jag och Rune på bio; "Fast and the furious 6". Lika underhållande som alla de andra filmerna ;) Gick en promenad på Fredrikstads vackra brygga innan vi begav oss hem. Har blivit så fint där med alla nya resturanger. Mysigt! Och med massa nya superfina lägenheter! Väl hemma tog man sig ett glas vin till på terassen och tände några ljus innan jag halvt sovandes nu skriver blogg och ska lalla strax! Natta!

fredag 24 maj 2013

Sommar?

Shoppade lite fina väggdekorationer i Israel, på SoHo
Blev fint, men hade kunna tänkt mig att ordna belysningen
så att det blir finare skuggor :) Älskar fjärilar! <3
Nästan sommar nu? Känns så när man efter jobb och träning (spinning) tar på sig bikinin efter duschen och går ut i solen. Intar dagens middag: räkbaguetter med vitt vin ute på terassen. Och sitter där fram till kl. 21. Var 22 grader och sol när jag körde hem. Härligt, men mindre härligt att jag ska jobba imorgon. Men vad gör man inte när ens kollega, Amandas extra mamma, ska ordna med konfirmation. Såklart man ställer upp och jobbar extra ;) Nu ska jag mysa ner mig i soffan lite innan jag lallar, jobbet kallar imorgon. Ooch i helgen blir det tyvärr en god del jobb. Måste förbereda nästa veckas möten...
Söta Amanda njuter ute av att springa ute nu...
Men hon är så hemma kär så hon kommer hem
och kollar läget ca var 5:e minut... ;)

torsdag 23 maj 2013

Kondition

En lång dag på jobbet som ensam farmasevt innebär att man inte ens får lite tid för att i lugn och ro gå på toaletten ;) Och desto mindre för att äta lunch! Blev därför beställt en kycklingsallad på Brasseriet... Försöker hitta motivation till att vara nyttig igjen! Och efter en heldag på jobbet så drog jag till SATS fast att jag inte alls hade lust till det. Men klarade ta cross i 1 timme och bränna ca 800 kalorier. Kan det verkligen stämma? Hemma sent, åt kyckling samt spenatsoppa till middag, nyttig! Fick packat upp och sett favoritserien Vampire Diarys ;) Myspys!

onsdag 22 maj 2013

Annas reseguide i Israel

Ett helt fantastiskt land, en kultur utan dess like. I Israel får man en helt perfekt semester, lite av allt! Jag är så nöjd med denna korta intensiva semester. Rekommenderas ALLA! Startade resan i Jerusalem där jag stupade i säng vid ankomst. Så trött efter att ha droppat sömnen den natten så jag behövde några timmar för att vara i form. Pappa ankom några timmar senare, och den kvällen begav vi oss till centrum, ganska kallt var det. Åt och åkte hem och sov, så startade den perfekta semestern med fint soligt väder, kultur, historia, religion, shopping och bad. Lite av allt!

Påväg till gamla stan
Dag 1: Yad Vashem, holocaust museum, ett emotionellt äventyr. Att judar ska ha gått igenom ett öde som detta är helt ofattbart. Att människor kan vara så grymma och samvetslösa är en gåta. Fantastiskt fint uppbyggt museum dock, rekommenderas alla. En historia som bör spridas så att den inte upprepar sig. Begav oss så vidare till gamla stan, entrade genom Jaffa porten och gick korsvägen, Via Dolorosa. En historisk vandring som avslutades i den kyrka som byggts på platsen för Jesus korsfästelse och grav. Och sen gick vi vidare till klagomuren, västra muren, sär massa judar samlats för att fira sabbaten. Magiskt!


Grav till minne av alla judar som dog under förintelsen,
vi minns dem alla!
 
 
Pappa och jag efter att vi varit på Holocaust museumet, Yad Vashem


Jag på Yad Vashem

Till minne av en halv million barn som dog under holocaust.

Påväg till gamla stan , Jaffa porten.

Klagomuren fredag kväll, sabbat!

Judar ber vid klagomuren på sabbaten


Muren mellan Israel och Palestina
Dag 2: Åkte till Betlehem (Palestina) och såg Jesus födelseplats. Såg också muren som byggdes under Israel-Palestina konflikten. Hemsk! Gick runt lite i gamla stan där också och åkte så vidare till döda havet där vi satt som flaskproppar i vattnet ;) 41 grader varmt. Och på andra sidan såg vi hotellet vi bodde på när vi var i Jordanien. Avslutade dagen med en tur till Jerico, och en fantastisk traditionell arabisk middag där, innan taxin körde oss tillbaka till Jerusalem. (All kollektiv trafik var stängd pga sabbaten, så taxi var ett måste).

På Jesus födelses plats i Betlehem

En åsna hälsade på oss...

Ett stopp vid döda havet...

Pappa ligger och flyter som en flaskpropp!

Utsikt över döda havet och Jordanien på andra sidan,
där den stora gula byggningen är hotel Kempinski Ichtar
 som vi bodde på i Jordanien.


Påväg in i Jericho, Palestina.
I Jericho fanns det hinder på vägen...


Middag innan hemresa, Rune och vår chafför!

Massa god arabisk mat!

Dag 3: En rundtur bland judar i deras område, Mea She'Arim, alla troende som studerar bibeln. De som har svarta kläder och hattar samt oftast skägg och långt hår på sidorna. Sen tillbaka till gamla stan där vi endrade genom Damaskus porten. Bad en bön vid klagomuren och lämnade en lapp i den såklart. Och gick sen till Klipp mosken och El Aksamosken. Men pga mycket strul från muslimernas sida så fick dessa inte besökas annat än betraktas utifrån. (Kommer tillbaka med mer info om händelsen en annan gång). Så vidare gick vi ut genom Lejonporten mot Olivberget dit vi tog en taxi, njöt utsikten och promenerade ner till Getsamene trädgården där Jesus hade sin sista måltid med sina lärjungar innan han tillfångatogs.  Vackert, med olivträd gamla från Jesus tid, eller direkt härstammade från dem som fanns på hans tid. Vidare så tog vi en tur på marknaden närmare centrum och åkte så hem och åt middag på hotellet.




Damaskus porten

Pappa vid klagomuren, med full mundering...

Torah vid klagomuren
Klippmosken

Vy över Jerusalem från Olivberget.


Inne i Getsamene
Rune tar en paus med en öl ;)




Och på marknaden inhandlas lite godis!


Dag 4: Åkte till Tel Aviv där vi tog en lång strandpromenad helt till Old Jaffa. Fantastiskt vackert. Satt i solen och slappade med öl och glass innan vi gick vidare till diverse stadsdelar som vi fick rekommenderade. Hatachana, Shabazi, Rothschild blvd helt till Habima och vidare till Dizengoff, en av Tel Avivs huvudgator. Vid Dizengoff square vände vi ner mot Ben Yehuda som vi bodde på. En härlig promenad på ca 6-7 timmar. Med ett litet stopp för shopping och mat. Köpte ett snyggt par Gucci solglasögon och ett par Converse, samt åt Shawarma till middag. Gott! Och nöjd med shoppingen.


Pappa på Tel Avivs Strandgata!

Fantastiska Tel Aviv!
Uppe på toppen av Old Jaffa,
tre delad konst, med Jericos fall på toppen,
med hjälp av trumpeter...
Påväg upp till Old Jaffa























Dag 5: Innan vi begav oss till flgplatsen la vi oss 2 timmar på stranden som var 100 meter från vår fina lägenhet, Sea Land, holliday apartments. Sanden var fin som mjöl, vattnet otroligt klart. Älskade det! Njöt att sola och bada, älsade havet! Helt fantastisk stad som har ALLT! Helt enkelt ett land som har ALLT! Jag är imponerad!


Helt fantastiskt!

torsdag 16 maj 2013

Förbannad

Snart sitter jag på detta flyg påväg till Israel... ;)
Asså, ibland kan man verkligen bli sur när det inte går så som man vill... Är påväg till Israel om några timmar, men nej, just ja, biljetter! Det är nåt man ska ha också. Och det fantastiska Air Baltic som vi ska resa med verkar vara ganska likt Ryanair. För man måste skriva ut boardingkorten efter att ha checkat in på internet. Men jag har ju inte skrivare hemma. Så mitt inatten får man åka till jobbet för att printa istället för att sova. Sjukt irriterande, men det är väl så när man ger ifrån sig nån uppgift till sin kära make som inte klarar att vara ute i god tid. Så, ja... Det blir visst ingen sömn, för om dyga 2 timmar ska vi ju sitta i bilen påväg till Gardermoen. Tur att vi ska på semester och inte är påväg till nåt jobb...

tisdag 14 maj 2013

Dagen bara rann ut mellan fingrarna

Längtar till Israel, flyger till Tel Aviv på torsdag <3
Ibland blir hela dagar helt borta. Så blev det i dag. Försökte fokusera på räkenskap hela förmiddagen men det kom hela tiden något ivägen. Men det blev gjort tillslut, och då var det dags att börja stressa med nästa projekt. Efter det försvann sista timmen på jobbet utan att jag ens han blinka. Nu är det fullt kör på jobbet. Och inte nog med det så var jag sen till spinningen. Blev bara 45 min, men det fick vara nog. Har tränat mycket i det sista. Och middagen blev övernyttig, det jag hade i kylskåpet. Blomkål och skinka. Orkar inte inhandla stort eftersom det snart är avresa till Israel,ska bli så skönt. Inte minst för att vädret här hemma är pyton. Har regnat väldigt mycket i det sista, och det haglade tom på mig imorse. Men på eftermiddagen sprack det faktiskt upp till solsken. Härligt! Älskar solen!

måndag 13 maj 2013

Trött och tjock ;)

Asså, jag har tydligen haft helg i dag, intagit alla kalorier som jag var så duktig att avstå ifrån i helgen! Galet korkat ju! Men vad ska man göra när det står kakor framför näsan på en på matbordet på jobbet. Min favoritkaka: ostkaka och en chockladglasyr kaka, nam! Åt så mycket så jag blev illamående. Kände mig såååå smal imorsen, men inte inte efter lunch... Typiskt korkat! Men jobbade hårt på spinningen med att åtminstonde bränna de kalorier jag fått i mig. Efter det blev det dock möte med Hanna på Brasseriet där jag slukade en god del tapas. Nam! Men det blev verkligen helg mys i dag istället för i helgen ;) Nu packas det till Israel, trött som sjutton! Har nästan inte sovit i natt! Kunde INTE sova för allt i världen! Sjukt slitsamt, hoppas på bättre sömn inatt! Sleep tight!

söndag 12 maj 2013

Life is good



Träning på SATS
Har haft en väldigt fin dag fast att jag är sjukt sliten nu!  Fastnade i min bok i går kväll, spänningen bara ökade så jag kunde inte lägga ifrån mig den innan den var slut. Resulterade i att jag inte släckte lampan förrän kl 02.30. Tur att det var lördag. Men stod upp runt kl. 10.30 för jag hade ju en avtalad tid på gymmet kl. 12. Det blev nästan 2 timmar kondition och styrka, fantastiskt! En tur inom jobbet påväg hem. Åt sallad med äggröra till lunch och duschade. Och inte nog med det så försvann regnet och solen började skina. Nöjd med insatsen satt jag mig vid datorn där jag nu har suttit resten av dagen och kvällen! Och jobbat!!! Men sjukt skönt nu när jag är i MÅL! En helt fantastisk känsla. Har lagt ner massa energi och tid, och är nu så stolt över min egen prestation! Dags att sova!


Lunch med äggröra (champinjon, lök och tomat i den),
samt sallad och groddar till det, både nyttigt och gott!

Egen tid

I dag har jag bara tagit vara på mig själv, och dagen har bara försvunnit. Stod upp och lagade smoothie till frukost och sen drog jag och tränade. Blev intervall löpning, men fick så ont i vristen till sista spurten så jag var tvungen att byta maskin, så det blev 2 intervaller i tillägg på crosswalken. Totalt ca 1 timme intervall träning. Efter det blev det lite styrka innan jag begav mig ut genom köpcentret för att komma till parkeringen. Men typiskt nog fastnade jag på H&M påvägen. Handlade lite träningskläder, 3 linnen och 1 par byxor smart mascara och nagellack och lite Dove dusch etc. Totaln blev på 1.500 kr. H&M är billigt, men när man kommer till kassan så är alla bäckar små ganska stora. Men jag fick ju en del. Provade när jag kom hem, var ju svettig efter träningen när jag strosade i butiken, så efter detta drog jag hem. Åt sallad med keso och Parma skinka till lunch. Och taco till middag! Resten av dagen har jag suttit och jobbat med lite investering av mig själv ;) Så kanske jag är lite klokare nu än i morse, haha ;) I pauserna städade jag igenom halva garderoben. Asså, det är inte klokt så mycket nya kläder jag har som jag inte ens kommer ihåg när jag har köpt. Galet! Måste få ordning, börja använda! Imorgon ska nya träningskläderna på ;)