fredag 30 augusti 2013

Farmaseutmöte

Efter en lång dag och kväll, massa god mat och trevligt sällskap av majoriteten av mina farmaseuter på möte här hemma, så ska jag nu lalla. Hanna och jag tog några glas rött så snart sover vi nog gott!

onsdag 28 augusti 2013

Hälsokontroll

Vad sägs om Hilton på Mahe på Seychellerna?
Fantastiskt eller fantastiskt? ;)
Efter att dagen startade med möte i Sarpsborg kl. 8 så skyndade ag därefter iväg till läkaren i Fredrikstad för att göra en hälsokontroll... Behöver ett intyg av läkaren att ag är frisk nu när jag ska på dykkurs :) Men "snakkes om å få hakeslæpp" som vi säger på
norska ;) ...när jag såg att max 10 min hos läkaren kostade 700 NOK. Galet! Tillbaka till jobbet och diverse problemställningar som skulle lösas innan dagen var slut, men det gick alldeles för fort idag. Blev 30 min Core på gymmet innan jag begav mig hem för att starta morgondagens middagsplaner. Och så måste man ju städa lite när man ska få besök. Ska ha farmaseutmötet hemma hos mig imorgon kväll! :) Hade mamma på Skypen när jag åt min middag: lax sallad, och kikade lite på resor till Seychellerna. Där kan det säkert vara fint att dyka :) Annars så har denna dag bara runnit genom fingrarna på mig... Var tog den vägen. Ska sova strax!

tisdag 27 augusti 2013

Another Glazer day

Fantastisk himel utanför fönstert
En mer eller mindre ointressant dag. Stod upp tidigt efter en ganska lång natts sömn. Tog på mig lite nya plagg som skulle pigga upp dagen liten, nya byxor och röd/rosa skjorta från Zara. Samt ett par nya låga klackar från Bianco. Plattade håret och ordnade naglarna på morgonen, fast att jag började redan kl. 8 med möte. Efter en minst sagt lång dag med både öppning och stängning så blev det spinning, sjukt sliten och svettig. Dusch och lätt middag hemma, försöker förbereda/peppa mig inför en 5:2 diet. Fastnade framför dator igen och letade resor. För helt otroligt nog så har min resa till Mexico nu cancelerats och refunderats 2 gånger till mitt konto. Aldrig varit med om något liknande innan, galet! Tänk om jag redan hade bokat hotell och nu stått utan biljett. Försökte boka på nytt i går men det gick inte.. Kan väl knappast vara meningen att jag ska resa dit. Skulle tima resan med Cathrine och Ole, men nu verkar det som att deras resa också skapat problem, så vi får väl se om vi hamnar på samma plats samtidigt. Börjar fundera på Seychellerna, sökt en hel del på det i dag.. Kanske joinar mina globetrotter föräldrar som ska dit i november... Låter det bero lite... För hade en god del jobb som jag var tvungen att göra ikväll. Möte förberedelser. Himlen utanför var magnifik medan jag satt och skrev. Nu natt!

måndag 26 augusti 2013

Bästa tipsen till en resa i Tokyo

Efter en dag på jobbet, första efter en veckas semester tränade jag 1 timme. Back to life, and back on track! Väl hemma försöker jag komma på varför jag inte åkte och handlade... Behövs! Men orkar inte nu, så det blir tomatsoppa till middag! Sitter och tänker på allt det fantastiska jag har upplevt som jag vill dela med mig av samt lägga på minnet... Så här kommer en liten kortfattning av det bästa som bör upplevas i Tokyo medan jag fortfarande har det färskt i minnet.

Vår magiska utsikt från rummet....
Jag och pappa bodde i Ginza, ett lyxigt område med fantastiskt fina affärer och nära vattnet... Hotellet hette Ginza Creston, vi bodde på rum 3410, på 34:e våningen. Fantastisk utsikt, jag vill på på samma rum igjen om jag ska tillbaka :) Fanns dessutom en massagestol vid fönstrena där jag njöt massage och utsikten samtidigt, Underbart! Allt är så modernt i Tokyo. För att inte nämna toaletterna som nästan är svåra att förstå sig på, haha! De är elektriska med diverse knappar för både ljud och sprut funktioner; bide och annat intressant, haha! Från Ginza är det nära att ta sig överallt med tunnelbanan. Men vi startade med att ta "vattenbussen" till Tokyo Sky Tree; näst högsta byggnaden i världen samt gå runt i Asakusa, där finns många vackra tempel och diverse smått kan inhandlas på marknaden där.
Tokyo Sky Tree till höger

Vårt hotell... Bodde till höger,
 två våningar över där bron mellan byggnaderna är!




 
Pappa uppe i Tokyo Sky Tree

Elektronik som zoomar in på vårt hotell som ligger i St: Lukes Tower
 

Sensoji tempel i Asakusa


Moderna shoppinggator...
Nästa rekommendation är Shibuya och Omote-sando, det förstnämnda är Tokyos motsvarighet till Times Square i New York. Måste besökas, gärna både dag och natt. Över korsningen passaerar varje dag en miljon människor i detta trafikerade område! Fantstiskt! Jag älskade det och var här varje kväll för att äta middag, japansk mat är ju världens bästa! En ny favorit, och inte nog med det har jag ätit med pinnar hela veckan ;) Omote-sando strossade vi bara förbi, det var en modern plats, dock som många andra i Japan ;) Från Shibuya fortsatte vi vår promenad till Yoyogi-parken där vi satt oss ner och vilade, gick till Harajuku och besökte Tokyos äldsta tempel, Meiji Jingu, samt strosade på de moderna shopping gatorna.


...med moderna byggnader

Korsningen i Shibuya, med massa människor...

Modernt köpcenter...

Kvällen i Shibuya...

Denna mat älskar jag, vill ha!!

Pappa och jag <3

Shinjuku dagtid :)
Roppongi var också värt ett besök, där finns "National Art Center" som vi besökte som hastigast, gick till Roppongi Hills komplexet och kikade på både utsikten och alla affärer i köpcentret samt gcik ner mot Tokyo Tower och stannade till på Hard Rock cafè. Vidare åkte vi till Shinjuku, där vi har många höga byggnader och inte minst massa barkluster med massa belysning, absolut värt ett besök efter att det har blivit mörkt. I Tokyo finns okså en tunnelbanestation som heter just "Tokyo": dit måste man åka för att se "Imperial Palace.

National Art Center i Roppongi



Shinjuku


Main Gate Stone Bridge vid Imperial Palace






Utsikt från fönstret på hotellrummet... Magiskt va?


Shinjuku nattetid...
 
Shinjuku: show time
Nära vårt boende låg världens största fiskmarknad, säkert värt ett besök, och vi gjorde just det hela 2 gånger men utan någon speciell lycka, första gången för tidigt på morgon, andra gången för sent, men, men, till dig som undrar så bör man inte vara där innan kl. 9 fast att vi fick besked om kl. 5-6 på morgon. Och kl. 14 när vi så var tillbaka var det helt dött... Så kan det gå, men jag är sjukt nöjd! Har haft helt fantastiska dagar i Tokyo :) 

söndag 25 augusti 2013

Var ska jag börja...

Pappa och dotter på resa, i bakgrunden:
Tokyo Sky Tree, medan vi står upp i buss båten.
Kommer fler bilder och uppsummering imorgon.
Borta bra men hemma bäst! Eller iallafall känslan av att komma hem efter en resa, att få sova i sin säng, ha alla sina saker runt sig, tryggheten hemma, den känslan är det som gör att man känner att hemma är bäst! Men lika fort igjen känner man sig uttrokad om man inte planerar nya äventyr ;) Jag har haft ett stort äventyr i världens två största metropoler. En vecka har både gott fort men samtidigt känns det som att den var ganska lång eftersom jag har upplevt så otroligt mycket. Kommer att under veckan återge mina upplevelser och ge en liten reseguide i min blogg :) Men i dag blir det bara några ofd om min softa dag i solen, grillning på balkongen av kyckling med brieost, och en snabbstädning inkluderat utpackning, tvätt och start på ny packning inför helgens resa till Gdansk ;) Sista (förhoppningsvis) solsemestern denna sommar. Ska bli mysigt! Nu ska jag sova, jobb imorgon, har mest tagit det lugnt och vilat idag, något jag sällan gör. Men det har varit skönt, är ju jetlaggad efter denna resa. Tokyo ligger 7 timmar före oss, så för mig är det nu sen natt, eller nästan morgon, klockan där är 05.18 just nu... Natta!

torsdag 15 augusti 2013

Tokyo

Detta ska jag se, vad mer? Måste nog googla lite..
Imorgon flyger pappa till Gardermoen, där ska vi mötas, flyga till Köpenhamn och vidare till Tokyo! Ser fram emot min semester med kära pappa! <3 Blir en vecka i med STORSTADS semester. Världens två största metropoler: Tokyo på 34 miljoner och Seoul på 25 miljoner invånare. Galet! Nu är det packning som gäller... Duschat och ätit efter träningen; först intervaller, sen stötte jag på Cathrine som klarade locka med mig på ett styrkepass också, nöjd. För nu är det semester från träningen också i 1 vecka! Men jag ska komma tillbaka desto starkare från veckan efter. Då är semstern slut... Eller iallafall nästan, eller inte helt. Blir en weekend i Gdansk helgen efter ;) Det är lite som mina vänner sig; jag hinner knappt landa innan jag ska lyfta igen. Men som tur är gillar jag ju att ha många bollar i luften. Mitt liv är iallafall allt annat än tråkigt ;)

onsdag 14 augusti 2013

Mexico it is! ...och ost och vin!

Myskväll!
Efter en lugn dag på jobbet trots några stressmoment så var jag på träning, core och styrka samt lite kondition. Spinningen i går kändes dödligt tung, men efter Japan och Syd Korea resan så ska jag komma i toppform ;) För idag har jag bokat och betalt resan till Cancun, Mexico. Den jag bokade i går gick ville inte ha mina pengar, tripmate är inte min favoritsida. Hur svårt ska det vara att betala.. Och det är inte första gången det inte fungerar tyvärr. Så istället tog Ticket lite mer pengar men jag fick det jag ville ha :) Har lite kalla fötter inför gårdagens nokade dyk kurs, men det ska väl gå bra. En skräck blandad fasination! Men först så blir det en härlg pappa dotter semester... Jag har börjat packa samtidigt som garderoben städas! ;) Och kvällen njuts med en ost och vin dejt, lullig värre! ;)   

tisdag 13 augusti 2013

Dyka i Mexico?

Johan är duktig! Rekommenderas!
Fortfarande lika nöjd och glad efter en riktigt härlig helg, var sjukt kul med en så lyckad fest! Men man är fortfarande lite trött... Dagen startade med möte, sen mest kontorsjobb. Och efter att ha stängt apoteket hade jag en riktigt kasst spinning pass. Kändes som att jag var 50 år, inte 30. Men jag har väl förhoppningsvis repat mig till imorgon, för i dag var formen helt oacceptabelt dålig! Åkte hem till Lena för att mysa lite med min Panda ;) Har låtit henne bo där helt till att jag kommer hem från Japan. Många bollar i luften. Kl. 20 åkte jag tillbaka till Sarpsborg centrum där Johan gav mig en lika bra behandling som vanligt, och lika trevligt sällskap i honom som vanligt :) Akupunkturen gjorde ont, men den hjälper! By the way... Bokade dag min dröm: en skräckinjagandes fascination som jag haft länge; att dyka! Nu är kursen bokad, och Mexico resa reserverad! Ska bli minst sagt kul!

måndag 12 augusti 2013

Min 30-års fest

Jag är nu 30 år!!! Ni vet väl att 30 är det nya 20 ;) Super nöjd med min fest, det blev så lyckat! 50 personer på fest i 14 timmar... Eller alla var ju inte där så länge, men det började med mingel med släkt och vänner och slutade med PARTY med alla coola människor som hade lust att skaka rumpa! ;) haha! Bilder säger mer än 1000 ord, så jag låter några tala för mig. Tyvärr så har jag alldeles för få kort, så om någon har lite trevliga bilder från festen så blir jag glad om ni vill skicka dem till mig... Var så mycket som hände hela tiden så jag hann lixom inte med att agera fotograf också, vilket jag vanligen gör med glädje!