lördag 28 februari 2015

Flytt

Förkylningen sitter i.. Sjukt tröttsamt! Flyttpackar hela dagarna.. Inget nytt! Annat än att Amadeus tagit flaskan, med start igår, och inte nog med det då håller han flaskan själv med sina knubbiga fingrar! <3 Duktig kille! Smakade på leverpastej för första gången dagen innan det, and he liked it <3 Och så har vi hittat många gamla bilder när man går igenom lådorna ;) 

Artur till vänster, söt liten storebror. Mormor och mamma håller Artur uppe till höger. Nere är gammelmormor och mormor med mamma i mitten, på raden under sitter morbror Rysiek, moster Krysia och morbror Zbyszek.

Min vackra mamma <3 Ca 17 år gammal

Amadeus <3





måndag 23 februari 2015

Helgen

För ett skämt!! Sjukdom sjukdom sjukdom! Startade med Rune redan hemma, och på kvällen/natten fredag till lördag fick Amadeus allt högre feber. Panik när stackars liten älskling gråter, vaknar hela tiden. Apoteken har stängt, som tur är fick vi låna Alvedon av Lollo, kom jag på mitt i natten, då körde jag till henne för att låna! Tack Gud! Lite bättre, gnällig hela dagen men sov gott till söndag. Trodde vi var på bättringsvägen... Men Rune är fortfarande dålig, killar som är dåliga kan ju inte göra nåt, och som att det inte var nog tungt att jag gjorde allt sedan innan har jag idag, måndag fått influensan!! Nu har jag ju verkligen ALLA symtom. Crazy! Tack Gud för mamma och pappa som kan hjälpa till, var meningen vi skulle hjälpa dem, men hoppas att vi kvicknar till fort så att vi kan hjälpa till snart :) 

Amadeus när han ska sova, bestämde sig för att titta ut, inget skydd hos mormor och morfar, så då kan man stoppa ut fötterna utanför sängen ;) Kul kille <3 



Fredag

Aldrig har vi kört till Uppsala så länge.. Körde kl 10 och var framme kl 18. Men det gick över all förväntan. Stoppade flera gånger så att Amadeus fick sträcka på sig... Matpauser för oss. Vi har världens snällaste kille <3 


Stopp i Örebro :)




torsdag 19 februari 2015

Sweden

Imorgon kör vi till Sverige! Ordna ordna ordna! Packa och tvätta, städa och pyssla! To much! Trött nu, och ska köra långt imorgon! 

Han säger titt som tätt: "meme" nu... Kanske kan bli mamma såsmåningom ;) Men han vet inte vad han säger än... Får se om det utvecklar sig snart ;) 



Where to start...

Nu känns det sonat det var länge sen.. Bara 2 dagar, men det har varit fullt upp!! På tisdagen jagade vi "Amanda" halva dagen. En svart fin katt hade fastnat i kattfällan i ett område lite längre bort. Så lik Amanda, lika liten och vacker, men ögonen var lite annorlunda. Jag blev osäker, vi åkte till veterinären. Fick vänta, kolla upp katten, som var chippad som tur är, leverera fälla , köra hem katten till sig, och leverera lånad bur... Jisses! Jag måste ge upp!!! Men vad gör man bär telefonen ringer och de tror att det är min Manda :( Måste skäppa nu, hon är nog en liten ängel i djurens himmel <3  

Onsdagen var det späckat schema, babysim: besök hos Kristin som köpte vår lägenhet på Rosebuen. Lägga Amadeus. Och hellkroppsmassage på kvällen, samt en liten tur till Emilia. Busy! ;) Amadeus stortrivs i vattnet! Det är så mysigt, han dyker, sprattlar, ser ut som att han fjärilssimmar, och för första gången ever så plaskade han med händerna! Annars har det bara varit fötterna ;) Finaste! <3 




tisdag 17 februari 2015

Frisören

Panik!!! Har ju inte klippt håret på en hel evighet! Fullt upp med Amadeus, dags att ta lite bättre vara på mig själv ;) Cathrine kunde inte denna vecka, och jag  kan inte vänta! Måste ju se bra ut till dopet inte minst... Så nu testar jag en ny frisör. Headmasters. Håll tummarna på att det blir bra då ;) 



måndag 16 februari 2015

Stela ben

Cathrine och Aline kom på besök idag, mysigt! Lite socialt och träning! Fick en riktig spark i rumpan ;) och inte minst värker bena, tog ju både squats och utfall igår, och ännu mer idag i tillägg till mage, rygg, biceps och triceps. Pasta bolognaise till middag... Tidig kväll! Trött!! 



Mammas prins håller mamma sällskap på badrummet... ;) 

Hjärtat var så nyfiken på träningen, helt fascinerande där han låg på golvet och såg på ;)



Mysigt

Filmkväll hade jag och Rune igår, mest ost och kex... Idag startar fastan! För oss också! Nu ska vi försöka leva sunt i 40 dagar ;) So far so good... Men det har bara gått några timmar på första dagen ;)


söndag 15 februari 2015

Semlor

Soft slapp dag idag.. Trött! Men det går bra... Nina, Jesper och Emma kom in med semlor. Spontanbesök av härliga grannar. Och härligt att få semlor som dessert till maten :) 


Amadeus satt i sin stol för första gången... Men inte länge... ;) 



Phoenix

Igår kväll var jag på bio dejt med Dalila. Vi såg Phoenix. En riktigt bra film från tiden efter andra världskriget, om en fånge som överlevde fångenskap i koncentrationsläger. Första kvällen ute själv efter att Amadeus kom och vände upp och ner på min värld och blev hela min värld. Men nu, nästan 6 mnd gammal så la jag honom runt kl 20 som vanligt och drog på bio kl 21 :) Hemma efter kl 01. Trött idag... Men fick sova ut och ta det lugnt idag :) ...and by the way, höll på att bli stående ute igår, inga nycklar och Rune sov tungt! Men kom in efter mycket om och men... :)

Alla såg 50 Shades of Grey, så vi fick salen nästan för oss själva ;)

lördag 14 februari 2015

Weekend

God lunch på fredagen med tjejerna från mammagruppen... På Verdensspeilet. Så shopping, som vanligt ;) Jag har blivit shoppoholic delux istället för workoholic ;) Mysig kväll hemma med hamburgare, hemmagjorda pommes och serie. Fick rosor och fint kort av min man, men Idag blev Rune uppvaktad med frukost, liten present, choklad och fint kort <3 


Jag kan sitta :))))


fredag 13 februari 2015

Tidig kväll

Trött igår... Läste lite bok på kvällen... Sen somnade jag tidigare än vanligt! ;) Lite nerver i kroppen, vet inte varför, men så är det ibland. Var lixom svårt att varva ner. Amadeus har varit duktig och vaknar bara en gång och äter mellan kl 03 och 04, men idag vaknade han kl 01 också. Men Rune fick lugnat honom utan mat. Härligt! Nu är det bara att jobba mot att få bort nattamningen :) 

Igår var vi på besök hos Anne Cecilie :) 




onsdag 11 februari 2015

Jag kan sitta!

På shoppingcentret på stan satt jag Amadeus upp i vagnen för att rätta på kudden. När jag skulle lägga ner honom stretade han emot och satt kvar själv.. Lite chockad, eftersom han igår att själv men ramlade till sidan efter en stund. Och dessutom så lutade han så mycket mot sina ben/fötter. Men idag så var han jätteduktig. Tänkte på det och att honom i barnvagnen igen när vi kom hem. Och där satt han, helt själv! Och sååååå stolt! Både han och mamma <3 

Ca 5,5 månader <3 

Stolt kille <3





Hej hej hej jag heter Amadeus

Det sjunger jag varje onsdag på babysimmet ;) Amadeus älskar det... Att bada alltså! Och idag fick han verkligen fart... Sprattlade massa, så söt. Såg verkligen ut som att han fjärilsimmade ;) Duktig kille! Dök tre gånger... Jag skickade över honom till Rune. Det fick väldigt bra. Han är ju bara så underbar <3 


Ramlade på isen

Just ja, bloggade inte igår... Då jag faktiskt hade en fantastisk dag ute i solen. Träningspromenad med Nina... Men innan vi startade med squatsen så trillade jag på isen, och inte nog med det välte vagnen mot mig.. Panik!!! Men det gick bra, Amadeus vaknade, chockad för att jag skrek. Men han datt fast i posen och i vagnen och blev nog mest chockad att han helt plötsligt "stod upp"... Tacksam för att det gick bra, mer försiktig nästa gång! <3 

Ps.träningsvärk i benen idag, och hemmaträning på mage blev det nu ikväll... :) 


Klumpig deluxe

Ska sova. Har haft en lat dag, bara varit hemma! Men känns som att jag gjort lite nyttigt iallafall. Rune säger tar det stresse honom att jag alltid gör något ;) Sällan jag slappar helt... Aldrig!? Finns ju alltid båt att göra, och vill inte söka bort tiden, finns alldeles för lite tid för att slös bort den ;) Men jag borde nog lära mig softa mer... Inte alltid tänka på det som ska göras. Lekt mycket med Amadeus, lagade mat till honom; kyckling med blomkål, ärtor och majs, lite vitlök och hirsgröt. Allt mixas! Han fick smaka och gillade verkligen grönsaksblandningen. Hihi!! Min söta!! <3 och innan jag han blanda klart resten åkte allt i golvet då mixen välte. Det var mat ÖVERALLT!! I taket till och med... Så klantig! För att inte tala om att det inte är mer än några dagars sedan lampan föll i bordet. Hoppas inte jag ska fortsätta vara så klumpig, gjorde aldrig sånt förr.. Skyller på "babybrain" än så länge. Men som tur är så har jag fått en ny mening med livet som fått mig att ta allt annat med en nyp salt. Så jag blev inte ens sur... Och i tillägg finns det inget dåligt som inte för nåt bra med sig. I detta fall så städade Rune hela köket. Jag har världens bästa man <3 Fin solnedgång, Amadeus "satt" själv för första gången, men jag tror inte det räknas, han faller ju framåt och lutar sig på fötterna... Så vi får nog ge oss till tåls och vänta lite till ;) 






söndag 8 februari 2015

Morsdag

Idag blev jag firad, så mysigt! Frukosten serverad av Rune, present och ett roligt kort från Amadeus <3 Och Noah grattade mig också. En härlig morgon!! Och så fick vi middag serverad hos Emilia... Härlig dag! Igår gick mer till att ordna hemma, städa undan smått så att Amadeus inte sätter allt i munnen när han når det. Handlade dessutom lite nytt i fredags, stolar, lampor etc. Men klumpigt nog föll lampan i bordet när jag höll upp fen igår. Både lacken på lampan och bordet sprack! Hallå!!! Runes kommentar: du har blivit klumpig i det sista, tack... Hehe!!??? ;) Vad ska man göra, that's life! 



Mamma-bebis selfie! <3 ...inget leende på Amadeus, inget kul att se på ju...

Men hos Emilia kunde han ju se på mamma som tog bilderna.. Mysigt!! 



Amadeus använder nappen på eget vis ;)


Ps. Lördagsmiddag: tikka masala var riktigt gott!! 









fredag 6 februari 2015

Slappa

Serie på tv'n med snacks efter hamburgare till middag... Shoppade lite nytt även idag, stolar och lampa. Och lite annat nyttigt ;) Njuter! Njuter! MR på ryggen visade inget, så nu är det dags att träna upp ryggen. Den är nog mest överbelastad av att varje dag bära på en snabbt ökande kärleksvikt!! <3 Startade med 3005 gram för ca 5 månader sedan, nu ca 8kg!!! Det blir tyngre för varje dag så jag måste nog komplettera träningen med lite andra vikter ;) 

Myser i sängen med mamma <3


Igår <3 



torsdag 5 februari 2015

Hemmaträning

Köpte lite små träningsgrejer idag också så nu är jag igång med hemmaträningen åtminstone, nya livet som mamma ;) 


Härligt!! :)

Here we go again..

Det är nog dags att börja jobba igen.. När man använder en hel arbetsdag på att shoppa så inser jag själv galskapen ;) Jag och Nina åkte till Østfoldhallen, shoppade lite av allt ;) Och så promenerade jag till Skeidar, där jag handlade ännu mer... Och när Nina tyckte det var dags att bege sig hem slutade Dalila på jobbet och följde med mig på ännu mer shopping ;) hihi... 

Är nu sugen på att styla om ännu mer hemma, sånt som sker när man går hemma hela dagarna. Helt enkelt har jag inte råd till det ;) hehe.. Nya lampor, nya stolar... Sugen på en Tom Dixon kopparlampa :) 

Före...

Efter...

Sugen på detta...

Tom Dixon...

Små kopior hittade Nina... ;) 





måndag 2 februari 2015

Selfies

När man för en gångs skull gör sig iordning, "pyntar sig" som vi säger på norska ;) ...så måste man ta lite kort :) Inte varje dag jag hinner locka håret ;) hihi.. 












Namnfest

Lördagen bara försvann, gick på stan och handlade lite, fick ordna med lite småsaker. Söndag var Emmas namnfest. Och idag försvann dagen också... Hemma hela dagen, snön ligger på marken... Några ärenden är gjorda även idag, och så har jag skypat länge så att mormor och morfar fick se Amadeus leka, och grina sig till en portion äpple och banan då "sug-nappen" uppenbarligen inte fyllde sin funktion. Han ville ju ha mer. Han är en bestämd liten pojke, ett riktigt lejon som vet vad han vill ha <3 Fick också avokado till kvällsmat... Samma som igår. En höjdare... Han vaknade ju bara en gång inatt ca kl 03.45 och stod vi upp ca kl 07.30. Håller nog magen mätt lite bättre ;) Hoppas det fungerar inatt igen... Peppar, peppar ta i trä ;) hihi...