tisdag 10 december 2013

Cuba

Ett happy tema är Cuba... Ett land som inte liknar något annat. Kommunistiskt men faschinerande! För att inte tala om deras danskultur, JAG ÄLSKAR SALSA!!! Och där dansar man i varje gatuhörn! Var te på en krog, vi dansade på trottoaren, och det blev bara fler och fler som samlades och f¨pljde mitt och Ronels dansande. Ronel var en otroligt trevlig kubansk kille som vi mötte på hotellet.

Havanna är en magnifik stad, otroligt vacker, men man måste ha lite fantasi för att kunna förstå riktigt hur vacker den var förr i tiden. Mycket har förfallit. Men Havanna var dåtidens "Las Vegas" och har fortfarande massa att bjuda på, precis som resten av Kuba, trots att det från att ha varit Karibiens rikaste land nu är det fattigaste. Inte minst är Havanna känt för att Ernest Hemingway bodde där under en tid, och drack sina mojitos på "La Bodeguita Del Medio" som ofta är motiv på kubanska tavlor. Med en amerikansk bil i stående på pubens sida.
























Bilarna på Kuba är fantastiska... De är 50-60 år gamla, de som dem kallar nya är de som har säkerhetsbälten och luftkonditionering. De är ca 20 år gamla men kallas nya, för det finns ju inte bilförättningar på Kuba ;) Inte heller kan man köpa mobiltelefoner i affärerna... Fortfarande handlar man där med kuponger från staten, och affärerna har inget större urval. En lön ligger på ca 200-300 kr, men priserna på mycket av speciellt hygienvaror har samma prisnivå som hemma i skandinavien. Så fattiga människor men ändå så trevliga. Fantastiska!

Trinidad var värt ett besök, en liten stad i alla de vackra pastell färger som man föreställer sig när mna tänker på Kuba. Det är dåtid i dåtiden! Cienfuegos däremot var en av mina favoritstäder, lite modernare för att vara på Kuba och väldigt vacker med kusten på sin södra sida.



















Varadero är Kubas turistparadis. Med kritvita stränder och kristallklart vatten. Det ligger bara ca 2  timmar från Havanna. En underbar plats där vi har solat och badat, och druckit massa Pina Colada ;)



 


















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar